Яку гречку треба варити, а яку можна просто запарити: поширена помилка
Більшість круп ми звикли в пропорції 1 до 2 і до повного википання води. Але з гречкою ця формула працює не завжди.
Як же треба готувати цю українську кашу – читайте нижче в матеріалі Styler.
Яку гречку можна просто запарити
Це звична нам всім темна гречана крупа. Річ у тім, що вона потрапляє на наші прилавки вже напівготовою, адже проходить первісну обробку.
Щоб приготувати кашу з такої крупи, її не треба варити. Досить просто залити окропом, накрити кришкою і зачекати. В гречку вбереться вода і вона буде готовою до споживання.
Цей спосіб має багато переваг, адже гречана каша таким способом виходить розсипчастою і дуже смачною.
Темну гречку можна просто залити окропом (фото: freepik)
Цікаво, що таку крупу можна навіть заливати холодною водою, бульйоном чи соком. Залиште її на ніч під кришкою, і на ранок порадуйте себе смачним і поживним сніданком.
Яку гречку варити обов’язково
Мова йде про необроблену крупу, вона біла чи зелена і рідше зустрічається в продажу. Частіше за все таку можна придбати на ринку.
Каша з цієї крупи має в’язку консистенцію, і дуже смачно її додавати в суп.
Білу гречку треба варити (фото: pixabay)
Раніше ми писали, що буде з цінами на гречку.
Крім того читайте, чи можна часто їсти вермішель швидкого приготування.