Крученики з курятини з сирною начинкою: простий рецепт смачної вечері для всієї родини
Така страва - чудовий варіант, як приготувати куряче філе цікавим способом. За своїм смаком крученики нагадують славнозвісну котлету "по-київськи", проте готувати цю м'ясну страву значно простіше.
Про те, як готувати крученики з сиром, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "ПРОСТІ РЕЦЕПТИ з Марією Щербатюк".
Що потрібно для кручеників з курятини
Для того, щоб приготувати таку смачну вечерю, потрібні наступні інгредієнти:
- куряче філе (невеликі) - 5 шт.;
- сир - 90-110 г;
- масло - 100 г;
- яйце - 1 шт.;
- панірувальні сухарі - 5-6 ст. л.;
- сіль - до смаку;
- перець - до смаку;
- зелень - до смаку.
Як готувати м'ясні крученики з сиром
Викладіть масло з холодильника - воно має бути м'яким, адже буде намащуватися на м'ясо. Промийте куряче філе, зачекайте, доки з нього стече рідина.
Після цього розріжте філе так, щоб утворилися два м'ясні "листи". Підсоліть та поперчіть м'ясо з кожного боку і злегка відбийте спеціальним молотком.
Як відбивати філе (скриншот / ПРОСТІ РЕЦЕПТИ з Марією Щербатюк)
Приготуйте начинку для кручеників - для цього промийте і подрібніть зелень, перекладіть її до миски.
Натріть сир на великій тертці та додайте до зелені, ретельно перемішайте складники. Намажте на філе масло, викладіть начинку з сиру та скрутіть рулет.
Викладіть на м'ясо начинку (скриншот / ПРОСТІ РЕЦЕПТИ з Марією Щербатюк)
Розбийте в миску яйце, в іншу насипте панірувальні сухарі. Яйце злегка збийте для однорідної консистенції, за бажанням можна додати сіль та перець.
Занурте кожний рулет спочатку в яйце, а потім в сухарі - і викладіть на застелене пергаментом деко. Розігрійте духовку до 200 градусів і випікайте крученики 30 хвилин.
До речі, раніше ми писали про те, як готувати суп з броколі та сиром.
Читайте також, як готувати тунця по-кримськи.