Напередодні Нового року ми починаємо планувати святкове меню, невід’ємною частиною якого є салати, м’ясні та рибні страви, нарізки тощо. Все це різноманіття не дуже добре може позначитися на роботі нашого ШКТ, але не всі страви однаково "важкі" для організму.
Який же салат вважається найшкідливішим – читайте нижче в матеріалі Styler.
Річ у тім, що слабосолона риба, яку часто купують у несанкціонованих місцях продажу, а також у постачальників без сертифікатів якості може призвести до отруєння організму.
Тим паче зараз, коли світло вимикають на кілька годин поспіль і холодильники просто не можуть втримати належну температуру.
Тому звичайна "Шуба" є найризикованішим салатом новорічного столу.
Салат "Шуба" не найкорисніший (фото: freepik)
Але річ не тільки у свіжості оселедця. Ще треба враховувати, що риба містить багато солі, а якщо ще й досолити овочі, то це може призводити до затримки рідини в організмі, навантаження на серце та судини. Крім того, загальновідомо, що надлишок солі протипоказаний гіпертонікам.
І не варто забувати про майонез, який містить забагато трансжирів, шкідливих для організму.
Засоліть оселедець самостійно за кілька днів до запланованого приготування "Шуби". При купівлі свіжомороженої риби, звертайте увагу на те, щоб вона не була розморожена повторно. Про це можуть свідчити шматки льоду поверх риби, і те, що в морозильній камері рибини злиплися одна з одною.
Майонез теж варто приготувати вдома з олії, яєць, гірчиці та лимонного соку.
Крім того не варто досолювати шари з овочами і не перемащуйте кожен майонезом. Тільки картоплю і верхній шар буряка.
До речі, як приготувати малосольний оселедець, ми писали в попередньому матеріалі.
Раніше ми писали, як довго можна зберігати такі новорічні страви, як холодець, олів’є, шуба та інші.
Крім того читайте, як приготувати оригінальний салат Олів’є за рецептом Євгена Клопотенка