Коржики з сиром - легкий несолодкий сніданок або перекус. З інших переваг цих коржиків - їх можна швидко приготувати на пательні, крім цього, масло під час смаження не потрібно - адже воно використовується в тісті.
Про те, як готувати коржики з сиром і зеленню, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "ПРОСТІ РЕЦЕПТИ з Марією Щербатюк".
Щоб приготувати на пательні без масла ці апетитні коржики, вам потрібні такі компоненти:
Для тіста просійте у миску борошно, додайте сіль і олію, трошки перемішайте інгредієнти. Додайте воду і замісіть тісто.
В процесі можна підсипати борошно за необхідності - консистенція тіста має бути така, щоб воно не липнуло до стінок миски і до рук. Після того, як тісто вимішане, залиште його на 10-15 хвилин.
Підготуйте начинку - в окрему миску викладіть сир, розбийте до нього одне яйце, додайте сіль та вимиту, подрібнену зелень. Якщо суміш занадто рідка - можна додати 1 ст. л. борошна.
Начинка для коржиків (скриншот / ПРОСТІ РЕЦЕПТИ з Марією Щербатюк)
Присипте робочу поверхню борошном, розділіть тісто на приблизно однакові за розміром частини. З кожного утвореного шматочка сформуйте кульку і розкачайте її на круглий за формою пласт в 1-2 мм завтовшки.
Викладіть на одну половину палянички начинку і складіть тісто, сховавши начинку - так, як при ліпленні вареників.
Паляничка з начинкою (скриншот / ПРОСТІ РЕЦЕПТИ з Марією Щербатюк)
Суху пательню добре розігрійте, після цього зменште температуру до мінімальної і підсмажте коржі - по 3 хвилини з кожної сторони.
Рум'яні коржики викладіть на тарілку - і можна пригощатися.
Раніше ми розповідали, як готувати дієтичні курячі котлети.
А також писали, як готувати сирники з манкою.