Якщо ви регулярно відмовляєтеся від корисних продуктів, які вам не подобаються, то можете нашкодити організму. Існують способи, які допоможуть отримати задоволення від таких продуктів.
Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на сайт Medical Xpress.
Вчені проаналізували низку наукових досліджень і сформулювали сім способів навчитися отримувати задоволення від їжі, яка не подобається. На думку експертів, смакові рецептори можна натренувати так само як і м’язи в тренажерному залі.
За словами експертів, кава та пиво - приклади гірких продуктів, до смаку яких люди звикають у міру дорослішання. Зокрема, це зумовлено:
Вчені назвали кілька стратегій, які допоможуть навчитися отримувати задоволення від їжі, яку ви не любите.
Продовжуйте їсти
Потрібно спочатку їсти лише невеликими порціями, щоб з плином часу викликати симпатію до певного смаку. Може знадобитися 10-15 або більше спроб, перш ніж ви зможете сказати, що їжа вам подобається.
Замаскуйте гіркоту
Їжте їжу, яка вам не подобається, з іншими продуктами або інгредієнтами, що містять сіль або цукор. Можна поєднувати гірку руколу з солодкою заправкою для салату.
Змініть асоціації
Якщо в дитинстві вас "перегодували" капустою, то у дорослому віці вона викликатиме огиду.
Наше ставлення до їжі часто будується на дитячих спогадах. Однак ми можемо сформувати дорослі харчові асоціації. Приготуйте капусту не за рецептом вашої мами. Або замовте її в ресторані, де підхід до її приготування може вас приємно здивувати.
Думайте позитивно
Мозок - це потужний інструмент, який може допомогти вам змінити свої харчові звички.
Позитивне мислення - один із головних факторів формування приємних відчуттів під час їжі.
Їжте, коли голодні
У голодному стані ви з більшою готовністю сприймете смак, який, можливо, не оціните на повний шлунок.
Важливо почати це з ранніх років, якщо це можливо. Дітям легше навчитися любити нову їжу, оскільки їхні смаки менш усталені.
Тому, що більше продуктів ви любите, то легше вам буде навчитися полюбити й ті, до яких поки що не лежить душа.
Раніше ми повідомляли, які продукти не можна їсти щодня, адже вони підвищують тиск та навантажують серце.
Також читайте, які продукти треба утилізувати після відключення холодильника.