Часто люди відмовляються від вживання картоплі, оскільки вважають, що вона завдає лише шкоди організму. Однак, це не так, і шкідлива вона лише тоді, якщо не правильно її приготувати.
Про це повідомила нутриціолог Богдана Волошинович в Instagram.
За словами фахівця, картопля може ускладнювати процес для тих, хто намагається скинути зайву вагу.
Картопля шкідлива лише тоді, якщо вживати:
Однак, картопля не завдасть ніякої шкоди організму, якщо їсти:
Також картопля є джерелом резистентного пробіотичного крохмалю, який надає відчуття ситості протягом довгого періоду часу. А якщо її багаторазово розігрівати, то цей ефект тільки посилюється.
Крім того, картопля багата на:
Експерт зазначила, що дані переваги не виключають той факт, що картопля містить найбільше вуглеводів та має високий глікемічний індекс.
"Але я не закликаю їсти її кожного дня, а зберегти у своєму раціоні один чи два рази на тиждень", - додала нутриціолог.
Раніше ми повідомляли, чи можна їсти пророслу картоплю та як вона впливає на організм.
Також ми писали, як швидко зварити картоплю за 15 хвилин.