На ринку та полицях супермаркетів замайоріло свіжою зеленню та сезонними овочами. Найпершими з них зазвичай з'являється рожева і хрумка редиска. Попри всю ймовірну користь овочу, вживати його можна далеко не всім.
Про це в Instagram розповіла дієтолог Світлана Фус.
За словами дієтолога, коренеплід корисніший, ніж більшість з нас звикли про нього думати.
Редиска містить:
Трохи гіркуватий, гострий смак забезпечує редису гірчичне масло, що міститься в продукті, воно має властивість збуджувати апетит.
При покупці перевіряйте редиску на дотик:
Соковита, хрумка редиска з легким гірчичним смаком - чудове доповнення до будь-якого салату. Щоб підвищити її хрусткі властивості, потримайте кілька годин у воді з кубиками льоду. Заодно позбавтеся надлишку нітратів, якими "грішать" ранні парникові овочі.
Овоч протипоказаний при гіперфункції щитовидної залози, подагрі, гастриті та виразці у стадії загострення.
Зазначимо, що цього року ціни на ранній овоч трохи кусючі. Так, станом на початок квітня за редиску просять 120 грн/кг, а маленький пучок обійдеться в 25-30 грн.
Раніше ми писали, що сталося з жінкою, яка протягом трьох місяців відмовлялася від споживання цукру.
Також читайте, як Великодні свята можуть нашкодити.