На полицях магазинів та ринків з'являється все більше ранньої полуниці. І хоч вартість зашкалює - понад 200 грн, українці зваблюються на ароматну літню ягоду. Проте вживати її безпечно можна не всім.
Про всі нюанси полуниці розповіла дієтолог Світлана Фус у Facebook.
За словами дієтолога, незважаючи на безліч корисних властивостей ягід полуниці, деяким людям все ж варто обмежити її вживання, або взагалі від неї відмовитися.
Хоча з полуниці можна готувати варення, джеми, мармелади тощо, найкорисніша вона у свіжому вигляді.
Щоб ласувати ягодами з користю для здоров’я якомога довше, їх можна заморозити. Це кращий спосіб зберегти цінні інгредієнти надовго.
Факти про користь полуниці:
Раніше ми писали, у кого може виникати алергія на алкоголь, як її розпізнати та уникнути.
Також дізнайтеся, кому не можна їсти редиску.