Деяким людям не можна їсти хурму, хоча для більшості ці плоди є надзвичайно корисними, адже містять велику кількість поживних речовин і клітковини, необхідних організму для нормальної роботи.
РБК-Україна (проект Styler) розповідає, чим корисна хурма для більшості людей, а також кому не варто вживати ці плоди.
При підготовці матеріалу було використано такі джерела: Klopotenko, AgroTer.
Хурма містить велику кількість поживних речовин (вітамінів і мінералів), корисних для організму людини:
Плоди цього фрукту мають антиоксидантні властивості, покращують здоров'я серця, знижуючи ймовірність інсультів і гіпертонічних захворювань, зменшують ризик виникнення діабету, знижують артеріальний тиск і зменшують запальні процеси.
Велика кількість клітковини допомагає зберегти здоровою травну систему, а бета-каротин підтримує здоровий зір.
Крім того, у м'якоті та шкірці хурми містяться флавоноїди, які є потужними антиоксидантами та корисні для профілактики серцевих захворювань.
Дієтологи радять вживати хурму окремо від основного прийому їжі.
Водночас не варто цього робити натщесерце - плоди цього фрукту можуть викликати біль у шлунку.
Найкращий варіант - перекус хурмою між прийомами їжі, оскільки наявний у ній пектин сприятливо впливає на роботу травної системи й чистить організм від шлаків.
В цілому рекомендують вживати від одного до трьох плодів хурми на день (залежно від їхнього розміру).
Обмежити споживання хурми, або ж відмовитись від неї зовсім варто:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, яка різниця між хурмою, шароном, корольком і персимоном.
Читайте також про круті лайфхаки - як зробити плоди хурми солодкими.