Продукти, які ми вживаємо щодня, повинні насичувати організм поживними речовинами, давати достатньо енергії та вітамінів та допомагати підтримувати відчуття ситості протягом дня.
Які 10 продуктів найкорисніші та допомагають збільшити тривалість життя, розповів доктор Євген Комаровський.
За словами медика, наші предки ще 300 років тому сприймали їжу як набір калорій, який треба добувати за будь-яку ціну, щоб вижити.
Згодом, коли тривалість життя почала збільшуватися, люди перестали сприймати їжу як винятковий енергетичний ресурс.
Крім забезпечення калоріями, їжа має насичувати організм корисними речовинами та позитивно впливати на роботу органів, щоб збільшувати тривалість життя.
Тобто їжа має бути не лише енергетичною цінною, а й корисною. Для визначення корисності їжі проводять спеціальний розрахунок вмісту вітамінів, мікроелементів та корисних речовин у продукті чи блюді.
Існують спеціальні таблиці, які визначають корисність продукту, та рейтинги продуктів, що містять найбільше корисних речовин.
"Якщо ви використовуватимете у своєму раціоні ці продукти, то у вас вийде збалансоване, якісне та корисне харчування без потреби вживати додаткові вітаміни", - наголосив Комаровський.
До речі, раніше ми писали про те, які продукти мають бути у вашій морозилці.
А ще розповідали про те, які добавки та вітаміни уповільнюють старіння після 40 років.