Українська кухня багата та різноманітна. Водночас у ній використовують прості та зрозумілі продукти, які часто повторюються. У нас є багато рецептів із картоплі, і книдлі (також книдлики) входять у це число.
Покроковим приготуванням автентичної страви з Коломиї ділиться відомий кулінар Едуард Насиров на своїй сторінці в Instagram.
Для приготування книдликів візьміть:
Для засмажки вам знадобиться:
Для варіння:
Книдлі з картоплі по-коломийськи (фото: instagram.com/my_happyfood)
Натріть сиру картоплю, відіжміть воду та додайте натерту варену картоплю і всі інші інгредієнти. Замісіть тісто та дайте йому постояти 10-20 хвилин. Далі сформуйте маленькі кульки.
Варити їх слід у підсоленій воді. Коли вода закипить, додайте до неї розведений крохмаль у воді. Це допоможе тримати кульки в купі в процесі приготування.
Для засмажки обсмажте цибулю, додайте гриби та смажте все разом до золотистості. Змішайте книдлі із засмажкою та подавати на стіл!
Раніше ми розповідали, як приготувати плавлений сир вдома самостійно.
Читайте також, які корисні салати можна приготувати з моркви.