ua en ru

Коломийські книдлі з картоплі за автентичним рецептом: пальчики оближете!

Коломийські книдлі з картоплі за автентичним рецептом: пальчики оближете! Рецепт книдликів з картоплі по-коломийськи (фото: instagram.com/my_happyfood)
Автор: Юлія Гаюк

Українська кухня багата та різноманітна. Водночас у ній використовують прості та зрозумілі продукти, які часто повторюються. У нас є багато рецептів із картоплі, і книдлі (також книдлики) входять у це число.

Покроковим приготуванням автентичної страви з Коломиї ділиться відомий кулінар Едуард Насиров на своїй сторінці в Instagram.

Які продукти потрібні

Для приготування книдликів візьміть:

  • 400 грамів сирої картоплі
  • 400 грамів картоплі у мундирі
  • 1 яйце
  • 5 столових ложок кукурудзяного крохмалю
  • сіль на смак

Для засмажки вам знадобиться:

  • рослинна олія
  • 1 цибулина,
  • 1 чайна ложка солодкої паприки
  • 250 грамів печериць
  • жменя сухих білих грибів

Для варіння:

  • окріп
  • сіль до свого смаку
  • 2 столові ложки крохмалю
  • 100 мл холодної води

Коломийські книдлі з картоплі за автентичним рецептом: пальчики оближете!Коломийські книдлі з картоплі за автентичним рецептом: пальчики оближете!

Книдлі з картоплі по-коломийськи (фото: instagram.com/my_happyfood)

Покрокове приготування

Натріть сиру картоплю, відіжміть воду та додайте натерту варену картоплю і всі інші інгредієнти. Замісіть тісто та дайте йому постояти 10-20 хвилин. Далі сформуйте маленькі кульки.

Варити їх слід у підсоленій воді. Коли вода закипить, додайте до неї розведений крохмаль у воді. Це допоможе тримати кульки в купі в процесі приготування.

Для засмажки обсмажте цибулю, додайте гриби та смажте все разом до золотистості. Змішайте книдлі із засмажкою та подавати на стіл!