Невибагливою рослиною на городі є часник. За ним не потрібно постійно доглядати, але важливо його вчасно викопати, щоб він не перезрів.
Коли саме це правильно робити та як зберігати часник у домашніх умовах - читай в матеріалі нижче.
Озимий часник збирають приблизно через 100 днів після появи перших сходів. Залежно від погодних умов збирати його починають в липні або на початку серпня.
Викопувати часник краще рано вранці або в прохолодний день, оскільки прибирання під час спеки може пересушити зубчики.
Літній часник, який садять навесні, дозріває у серпні. Через те, що стрілок у ярого часнику немає, час викопування визначають за листям, коли вони жовтіють.
Зокрема, за 10 днів до збирання від цибулин потрібно частково відгрібати землю. Головки необхідно підкопувати вилами або лопатою разом зі стеблами та листям.
Потрібно акуратно очищати їх від землі та укладати тонким шаром. Після збору залиште часник на 7-10 днів в добре провітрюваному приміщенні - він повинен просохнути, тому його потрібно розкласти.
Через кілька тижнів стебла та коріння потрібно відрізати.
Перезрілий і пошкоджений часник відкладіть і використовуйте в першу чергу.
Зберігати часник рекомендується в наступних місцях:
Умови, яких вимагає яровий і озимий часник для тривалого зберігання:
В підвалі чи погребі зберігати будь-які овочі потрібно дуже правильно. Зокрема, є такі способи зберігання:
Раніше ми повідомляли, як гуманно позбавитися кротів на городі.
Також ми писали, як можна використати скошену газонну траву.