Гречка - це дуже корисна та популярна крупа в українців. Приготувати її можна так, що це буде найсмачніша каша в світі.
Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на Telegram-канал відомого кухаря Євгена Клопотенка.
1:2, тобто 1 стакан гречки і 2 стакани води.
Клопотенко радить додати на пательню олію або шматочок вершкового масла, добре розігріти її, висипати на неї гречку та обсмажувати 2-3 хвилини, помішуючи, далі пересипати гречку в каструлю та варити як зазвичай.
Залийте крупу водою (можете скористатися також зеленим чаєм або соком) у співвідношенні 1:2, посоліть і накрийте кришкою або тарілкою. Залиште мінімум на 4 години, а краще на ніч
Якщо за час замочування рідина не повністю вбереться у крупу, її потрібно відкинути на сито. При замочуванні зерна гречки залишаються цілими, але м’якими.
Гречка вийде смачнішою та насиченою за смаком, якщо відварити її в овочевому, грибному чи м’ясному бульйоні. Варити потрібно так само, як і у воді, дотримуючись пропорцій та часу.
Клопотенко радить додавати спеції. Ідеальна трійця для цього - кардамон, паличка кориці та зірочка бадьяна, звісно ви можете експериментувати, але не забувайте про сіль та вершкове масло - це обов’язкові компоненти за будь-якого способу.
Читайте також, як правильно варити рис, щоб він був ідеальним.
Раніше ми писали три головні правила, які допоможуть вибрати якісне згущене молоко.