Шоколадний брауні - це десерт, який дуже просто готується, але його смак порадує будь-якого гурмана та ласуна. Додайте в випічку апельсинову цедру та горіхи – і вона заграє новими смаковими відтінками.
Рецептом брауні поділився відомий кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті.
Розігрійте духовку до 180 градусів. У невеликій мисці розтопіть шоколад та масло на водяній бані. Перемішайте до одержання однорідної консистенції. Відставте убік і дайте охолонути.
У глибокій ємності збийте яйця з цукром, поки маса стане щільною і однорідною.
Борошно просійте і змішайте з розпушувачем та порошком какао. Змішайте з розтопленим шоколадом до отримання однорідної маси.
Введіть шоколадну суміш у яєчну суміш і обережно перемішайте до отримання однорідної консистенції. Додайте цедру апельсина і ще раз перемішайте.
Форму для запікання застеліть фольгою, змастіть вершковим маслом і влийте тісто. Випікайте в духовці протягом 30-35 хвилин, поки поверхня не візьметься скоринкою і не почне тріскатися. Дістаньте з духовки і дайте охолонути повністю, не виймаючи з форми.
Як приготувати горіхове праліне
Горіхи трохи подрібніть (можна просто пройтися ними дерев'яною качалкою), викладіть на сковороду і підсмажте протягом 5 хвилин на невеликому вогні. Слідкуйте, щоб вони не пригоріли. Додайте цукор і зачекайте, поки він не перетвориться на карамель.
Помішуйте весь час. Як тільки цукор розтане, викладіть суміш на шмат пергаменту, накрийте його другим шматком пергаменту і не сильно розкатайте качалкою - повинен вийти млинець. Дайте охолонути і покришіть. Подавайте брауні разом з горіховим праліне.
Як ми раніше писали, Клопотенко поділився секретом ідеального яблучного пирога у мультиварці.
Читайте також, чим замінити яйця у випічці.