Піца - це улюблена страва багатьох, адже її можна зробити відповідно до своїх смакових вподобань і без зайвої витрати часу. Значну роль у піці відіграє тісто. Воно повинне бути пухким і ніжним, а ще бажано із хрусткою скоринкою.
Як приготувати ідеальне тісто на піцу, розповів відомий кулінар Євген Клопотенко на своєму YouTube-каналі.
Вам потрібно:
У миску висипте борошно, додайте до нього цукор, сіль і розпушувач. Перемішайте сухі інгредієнти до однорідності.
Тепер додайте соняшникову олію та кефір. Саме вони роблять тісто м'яким і повітряним. Перемішайте інгредієнти спочатку ложкою, а коли тісто почне збиратися в купу - руками.
За консистенцію тісто буде трохи липким. Якщо це заважатиме вам його вимішати, можна додати небагато борошна. Але не переборщіть із цим, щоб тісто не стало "забитим".
Тепер можна формувати та складати піцу. Розкачайте її на поверхні. Можете робити це відразу на пергаменті чи деці, щоб не перекладати зі столу.
Надайте піці бажану форму: круглу, квадратну чи будь-яку іншу. Змастіть її соусом, покладіть м'ясо, овочі, сир і все, що любите.
Відправте страву в духовку на пів години за температури 180 градусів. Коли піца буде готова, дістаньте та прикрасьте зверху базиліком. Після чого дайте їй охолонути й розрізайте.
Раніше ми розповідали, як приготувати українську мініпіцу по-закарпатськи.
Читайте також, які сири найкраще підходять для приготування піци.