Копійчаний пиріг "Зебра" на воді за забутим рецептом наших бабусь
Пиріг "Зебра" - справжня знахідка, коли обмаль фінансів і часу, а хочеться себе і сім'ю побалувати смачненьким до чаю. Такі десерти любили пекти ще наші бабусі, тож пропонуємо згадати забутий рецепт.
Як приготувати "Зебру", розповіла в Instagram кондитерка Ольга Пустовіт.
Складники:
- 100 г цукру
- 180 мл води
- ваніль
- 60 г меду
- 80 г олії
- 1 пакетик розпушувача
- 250 г борошна
- 25 г какао
Покрокове приготування
З'єднайте цукор, ваніль, мед, олію, воду. Додайте борошно і розпушувач, вимісіть. Розділіть тісто на дві частини. В одну половину тіста додайте какао і 20 мл води, вимісіть.
У форму для випікання покладіть посередині дві ложки світлого тіста, зверху дві ложки шоколадного тіста, потім знов світле, шоколадне і т. д.
Випікайте пиріг протягом 35-40 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
Наша Зебра готова! Заварюйте чай і смакуйте!
Дізнайтеся також, як спекти швидкий пиріг на 1 яйце без будь-якого збивання.
Крім того ми писали про новий рецепт вафельного торту.