Приготування фаршу для котлет може здатися простою справою, але є чимало нюансів, які допоможуть зробити цю м'ясну страву дійсно смачною. Зокрема, важливо знати, який хліб "не дружить" із котлетним фаршем.
Про це дізнайтеся нижче з матеріалу Styler.
Для отримання апетитної страви потрібної консистенції потрібно дотримуватись правил створення фаршу.
Так, до м'ясної основи зазвичай додають хліб. І ось на цьому етапі багато кулінарів-аматорів припускаються грубої помилки, використовуючи "неправильний" хлібобулочний виріб.
Деякі початківці думають, що нема різниці, додавати свіжий хліб чи черствий, а хтось навпаки перемелює на м'ясорубку свіжу булку, вважаючи, що так краще.
Насправді замість цілісних м'ясних котлет може вийти неапетитна маса з грудками тіста. Адже такий хліб може нерівномірно розподілитися у фарші, через що котлети можуть не проготуватися як слід.
Перед приготуванням котлетного фаршу бажано запастися черствим білим хлібом. Його найкраще подрібнити попередньо в крихту (наприклад, у блендері).
Вийде ідеальний інгредієнт для фаршу. Такі сухарики вберуть м'ясний сік, а котлетки вийдуть м'якими та ніжними.
Замість подрібненого підсушеного хліба можна використовувати магазинні панірувальні сухарі або манну крупу.
Якщо вас такий варіант не влаштовує, спробуйте додати в котлетну масу звичайну сиру картоплю, яку попередньо слід очистити, вимити, натерти на тертці з дрібними отворами і відтиснути від зайвого крохмалю.
Раніше ми писали, що в жодному разі не можна додавати у фарш, щоб не зіпсувати котлети.
Крім того читайте, на якій олії краще не смажити.