Кіш з грибами та курками - це універсальна страва, яку можна їсти холодною та гарячою. Начинку можна корегувати під свій смак або під те, що у вас зараз є в холодильнику. А ще це відмінна страва, яку можна приготувати та заморозити.
Як приготувати кіш з грибами та куркою, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) за посиланням на відео кулінарки Юлії Сімончук в Instagram.
На форму діаметром 26
Начинка
До борошна додати сіль, потерте заморожене масло і перетерти в крихту. Додати яйце і воду і швидко замісити тісто, не вимішуючи його надто, а лише до об'єднання інгредієнтів. Загорнути в харчову плівку і помістити в холодильник на 1 годину.
Тим часом готуємо начинку.
Подрібнити та обсмажити курку, гриби, перець і цибулю. Можна окремо (я робила окремо, лише гриби з цибулею об'єднала), а можна все разом. Охолодити, додати потертий сир, посолити, поперчити та перемішати.
Тісто розкачуємо, викладаємо в форму, формуємо бортики. Викладаємо начинку, заливаємо вершками, викладаємо за бажанням помідори, я ще трошки притрусила моцареллою, яка в мене завалялася в холодильнику, і ставимо випікатися в розігріту духовку при 190 градусах на 30-40 хвилин.
P. S: якщо у вас гарно пече духовка, то готуєте по такому принципу, як я показала у відео та описала в тексті вище.
Якщо ж ні, то коли викладаєте тісто в форму, вистеліть на тісто пергамент, покладіть груз у вигляді, наприклад, квасолі, чи гороху, чи щось такого плану і запечіть в розігрітій духовці 10 хвилин перед тим як викладати начинку. Щоб саме тісто добре пропеклося.
Раніше ми писали про те, як готувати легку та дієтичну шаурму.
А ще розповідали про те, що рецепт цього брауні без борошна та цукру підірвав мережу.