Ранні овочі вже почали з'являтися на українських прилавках магазинів. Та чи безпечно їх вживати?
На це питання дає відповідь РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на кулінарну блогерку Дарину Дорошкевич.
За словами експертки, можна з легкістю вживати овочі, які переносять весняні морози. До них належать:
Дорошкевич нагадала всім українцям, що черемшу треба купувати обережніше в бабусь на базарі. Бо черемша - це рослина, занесена в Червону Книгу. Бабусі часто виривають її з цибулинками, чим унеможливлюють її подальше розмноження. Так черемша з часом може зникнути.
"Шукайте черемшу на точках з іншими овочами, питайте документи на черемшу. Черемшу можна виростити без жодних добрив на фермерському хазяйстві. Далі - обережно зрізати зі збереженням цибулин. І продати вам. І це чудовий варіант і для вас, і для природи", - зауважила блогерка.
До речі, в Україні став дорожчати популярний овоч, який купують усі.
Читайте також, що в Україні подешевшав "борщовий" овоч.