У сучасному світі майже кожна людина не може уявити свій ранок без чашки ароматної кави. Однак, такий напій можна зварити без краплі води.
Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на сайт Shuba.
Такий напій можна приготувати на молоці, а за бажанням додати корицю, мускатний горіх, гвоздику або маленькі маршмелоу. Така кава виходить з більш м’яким смаком. До того такий напій сподобається любителям кулінарних експериментів.
Для приготування знадобляться такі інгредієнти:
Спочатку потрібно молоту каву насипати в турку, додати молоко, але не змішувати.
Турку поставте на повільний вогонь і зніміть, коли почне підійматися кавова пінка, зніміть турку з вогню.
Як тільки пінка опуститься, повторіть процес двічі. Зачекайте 1 хвилину, поки осяде кавова гуща і налийте напій в чашку. За бажанням додайте цукор і корицю.
Варто знати, що наліт від молока залишається на дні джезви, тому вогонь має бути несильним, а після приготування ретельно помийте турку.
Пам’ятайте про те, що молоко може згорнутись. Тому обов’язково спостерігайте за температурою і беріть лише свіже молоко.
Раніше ми повідомляли, що в Україну завезли каву, від якої можна впасти у кому.
Також читайте, чому після кави виникає сильний головний біль.