Картопля з тушкованкою та бринзою: простий рецепт ситної страви з Гуцульщини
Смажена картопля з тушкованкою - проста, популярна серед українців страва. Але картоплю можна зробити набагато смачнішою, додавши овочі та бринзу - обов'язковий інгредієнт багатьох гуцульських страв.
Про те, як готувати картоплю з тушкованкою та бринзою по-гуцульськи, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ".
Що треба для картоплі з тушкованкою та бринзою
Для того, щоб приготувати картоплю з бринзою, потрібні такі продукти:
- тушкованка - 0,5 л
- картопля - 1,2 кг
- бринза - 150-250 г
- помідори чері - 300 г
- перець болгарський - 1 шт.
- цибуля - 2-3 шт.
- сіль - до смаку
- перець - до смаку
Як готувати картоплю з тушкованкою та бринзою
Щоб страва була ситною, рекомендують використовувати свинячу тушкованку. Її потрібно розігріти на пательні з товстими стінками, наприклад, на чавунній.
Вогонь слід зробити мінімальним. Інакше складно контролювати температуру і тушкованка може дуже швидко пригоріти.
Як розігріти тушкованку (скриншот / КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ)
Картоплю потрібно почистити і нарізати на чотири або шість частин. Намагайтеся нарізати картоплю на шматочки однакового розміру, щоб страва приготувалася рівномірно.
Щоб картопля була смачніше, перед обсмажуванням її слід занурити в холодну воду. Це змиє зайвий крохмаль і допоможе уникнути злипання під час смаження.
Крім цього, тоді картопля буде м'якою всередині та більш хрусткою ззовні. Коли тушкованка виділить жир, всипте в пательню картоплю.
Як смажити картоплю з тушкованкою (скриншот / КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ)
Поки картопля смажиться, почистьте і наріжте соломкою цибулю. Це додасть страві солодкуватості.
Цибулю потрібно додати до страви за 5-7 хвилин до готовності картоплі. Тоді вона встигне розм'якшитися і підсмажитися, але не згорить.
Перець потрібно очистити від насіння і нарізати соломкою. Втім, не слід додавати його надто багато, щоб він не "перебив" смак інших інгредієнтів.
Картопля з овочами смачніша (скриншот / КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ)
Коли картопля матиме скоринку з одного боку, перемішайте її і всипте до пательні цибулю. За декілька хвилин додайте перець.
Смажте картоплю з тушкованкою протягом декількох хвилин, а тоді додайте помідори. Коли картопля буде майже готовою, всипте подрібнену бринзу.
Просмажте страву, помішуючи, протягом хвилини - і картоплю з тушкованкою та бринзою можна подавати до столу.
Нещодавно ми писали про те, як готувати вершковий суп з червоною рибою.
Крім цього, розповідали про те, як готувати рублені котлети з вершково-грибним соусом.