Картопля в мундирі за 10 хвилин без духовки: трюк від кухаря-самоучки
Картопля в мундирі дуже смачна, але вимагає багато часу, оскільки на її запікання може піти 90 хвилин або й більше. Однак кухар-самоучка Джош Елкін поділився способом, як приготувати її всього за 10 хвилин.
Як приготувати смачну картоплю в мундирі без духовки за 10 хвилин, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на сторінку кухаря Джош Елкіна в TikTok.
Що вам знадобиться для приготування картоплі
- Картопля дрібна - 2 шт. на людину
- Вершкове масло - 10 г (скибка) на картоплину
- Сіль - до свого смаку
- Зелень - до свого смаку
Як готувати картоплю в мікрохвильовці
Експеримент Джоша підтверджує, що картоплю можна приготувати в мікрохвильовці набагато швидше, ніж у духовці чи фритюрниці - при цьому вона буде запечена і м'яка всередині.
Картоплю краще вибирати дрібну, якщо ж картопля велика, її необхідно буде розрізати на менші шматки. Для початку картоплю необхідно вимити, аби видалити бруд, а потім виделкою проколоти її по всій поверхні.
Після цього картопля кладеться в мікрохвильову піч на п'ять хвилин, перевертається і ставиться ще на п'ять хвилин у мікрохвильовку. Важливо використовувати посуд для мікрохвильовки, адже посуд з блискучим малюнком або з металу може іскрити - а також враховувати потужність мікрохвильовки.
Після запікання Джош вийняв картоплину з мікрохвильовки та зрізав верхню частину, продемонструвавши, яка картопля стала м'якою.
На поверхні запеченої картоплі робляться надрізи, не прорізаючи картоплину наскрізь - спочатку діагональні в одному напрямку, потім - в іншому, щоб утворився квадратний візерунок.
Потім в надрізи кладуться скибки вершкового масла - воно швидко розтане завдяки високій температурі ще гарячої картоплі. Після цього необхідно зачекати, і, коли овоч трохи охолоне, можна посолити до свого смаку та додати зелень - і можна їсти.
@thejoshelkin This is how you make a 10 minute baked potato. #food #recipe #cooking
original sound - Josh Elkin
До речі, нещодавно ми публікували рецепт галицьких лазанок з грибами.
А також писали про те, як приготувати рокот-крумплі по-закарпатські.