Кардіолог назвала фрукт, який знижує ризик серцево-судинних хвороб на 22%
Правильне харчування допомагає нам бути здоровішими, і, відповідно - щасливішими. Медики часто наголошують, що варто їсти більше фруктів і овочів, а деякі з них можуть принести значну користь серцево-судинній системі.
Про те, який фрукт може допомогти серцю і судинам, в Instagram розповіла кардіолог Наталія Федів.
У чому секрет успіху цього фрукту
Олеїнова кислота, яка міститься в авокадо, допомагає знизити рівень так званого шкідливого холестерину.
Фрукт - це джерело корисних мононенасичених жирів, вітамінів С, Е, багатий на фолієву кислоту, K та Mg.
Цікаво, що всього 1 авокадо забезпечує до 20% щоденної потреби в клітковині.
Скільки авокадо треба вживати на день
Згідно з результатами дослідження, опублікованого в журналі Американської асоціації серця, в якому взяло участь понад 110 тисяч учасників, виявилося, що вживання двох порцій авокадо на тиждень сприяло зниженню серцево-судинних захворювань на 16-22 %.
1 порція авокадо - це 1/2 фрукту, або ж 80 грамів м'якоті.
Дивіться також, як приготувати класичну пасту гуакамоле з авокадо за рецептом Євгена Клопотенка
Інгредієнти:
- 1 стигле авокадо
- 1 середня червона цибуля
- 1 перець чилі
- 1 зубчик часнику
- сік 1/2 лимона (чи лайма)
- 1 ст. л. соняшникової олії
- кілька гілочок кінзи
- мексиканські тортильї (або лаваш для подачі)
Раніше доктор Євген Комаровський розповів, чи правда те, що метеозалежність може спричинити серйозні проблеми зі здоров'ям.
Також дізнайтеся, чи можна готувати і їсти пророслу картоплю.