Кабачковий рулет: рецепт легкої і корисної страви
![Кабачковий рулет: рецепт легкої і корисної страви](https://www.rbc.ua/static/img/3/2/3213_6bb60491259e71b2e766066b71d603db_650x410.jpg)
З такого поживного і бюджетного овочу, як кабачок, можна приготувати різноманітні страви - салати, млинці, рагу, запіканки - і навіть напої. Завдяки мінералам та вітамінам В1, В2 і С, кабачок позитивно впливає на шлунково-кишковий тракт і імунітет.
Про те, як готувати овочевий рулет з кабачків, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "ТІАНА готувати легко".
Що потрібно для рулету з кабачків
Для того, щоб приготувати кабачковий рулет, потрібні такі інгредієнти:
- Кабачки - 550 г
- Яйця - 3 шт.
- Майонез - 3 ст л.
- Борошно - 3 ст. л.
- Сметана - 1 ст. л.
- Сирки плавлені (по 70 г) - 3 шт.
- Помідор - 2 шт.
- Сіль - 0,5 ч л.
- Перець - до смаку
- Сухий часник - дрібка
- Кріп - 1-2 гілочки
- Деко або пласка силіконова форма для випічки 40х30 см
Як готувати рулет з кабачків
Для того, що приготувати кабачковий рулет, помийте і натріть кабачок на великій терці, додайте сіль, перемішайте і залиште на 5 хвилин. В окремій мисці збийте яйця, додайте сіль, перець і сметану, ретельно перемішайте.
Вичавіть з кабачків сік, та додайте натерту масу до яєць зі сметаною. Ретельно перемішайте суміш, додайте борошно - і знову перемішайте овочеве тісто.
Рівномірно викладіть кабачкову масу на встелене пергаментом деко або силіконову форму. Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте основу для рулету 20 хвилин.
Для начинки натріть на терці сирки, додайте майонез і часник, та перемішайте компоненти. Робочу поверхню застеліть харчовою плівкою, викладіть кабачковий корж та сирну начинку.
Помийте помідори і кріп, помідори наріжте на тонкі кружальця, кріп подрібніть. Викладіть інгредієнти на сирну начинку.
Скрутіть рулет, загорніть його в харчову плівку та покладіть в холодильник на 1 годину. Після цього рулет можна нарізати і їсти.
До речі, нещодавно ми писали про те, як готувати пиріг з сиром і зеленню.
Також читайте, як готувати картоплю по-шведськи з беконом.