Кабачки чудово підходять для приготування консервованих салатів, які швидко і з апетитом з'їдаються довгою зимою.
Рецептом поділилася народна кулінарка Лілія Цвіт на YouTube.
Наріжте кабачки тонкими кільцями (чистити не треба), перекладіть у велику миску, додайте олію і ретельно перемішайте.
Обсмажте до легкої скоринки на сковорідці (олію додатково лити не треба).
Наріжте цибулю тонкими півкільцями, часник натріть на тертці. Викладіть в миску з кабачками.
Додайте сіль, перець, приправу для шашликів та оцет.
Добре все перемішайте. Поставте кабачки під прес і залиште мінімум на 7 годин (на ніч).
Чисті банки наповніть кабачками і простерилізуйте протягом 15 хвилин (для банок 0, 5 літри). Закрутіть щільно кришками і переверніть до повного остигання.
Раніше ми писали, які огірки не можна ані консервувати, ані маринувати.
Також дізнайтеся, як приготувати "кабачкову ікру" як з магазину.