Як зрозуміти, що печериці зіпсувалися: такі гриби їсти не можна
Печериці зараз зовсім не рідкість, і їх можна купити в будь-якому супермаркеті за доступною ціною. Одна з відмінних рис цих грибів - при правильному зберіганні вони довго не псуються. Однак і печериці мають обмежений термін придатності.
Як зрозуміти, що печериці зіпсувалися і їх не можна вживати - читайте нижче.
Запах
Будь-які гриби, не тільки печериці, мають специфічний грибний запах. Але яскраво виражений запах є лише тоді, коли гриби свіжі. Коли печериці пахнуть підвальною вологою, гниллю, хімією чи іншими добавками – вірний знак, що їх у їжу вже вживати не можна.
Наліт
Як тільки на капелюшках грибів з'являється липкий наліт - викидайте їх у відро для сміття. Навіть після розморожування такі гриби вживати не варто.
Капелюшок
У свіжих грибів капелюшок повинен бути не просто сухим і бархатистим, але й однорідного кольору. Найчастіше у печериць – білого або кремового матового кольору. Якщо з'явився блиск – значить розпочався процес розкладання. Його зупинити вже не вийде навіть при використанні гарячих температур, тому такі гриби їсти не можна.
Плями
Різні плями та крапки, навіть найменші – вірний сигнал того, що такі гриби не можна купувати, готувати та їсти. На непридатність печериць також вказує плоский капелюшок.
Пружність
Свіжі гриби зазвичай у міру жорсткі та пружні. Спробуйте такий гриб надламати – якщо він усередині білий, то можна використовувати у їжу. Якщо всередині гриб темний – навіть не думайте його їсти.
До речі, раніше ми писали про те, які методи допоможуть зберегти хліб свіжим до трьох тижнів.
А ще розповідали, що можна приготувати з капусти, яка замерзла на балконі.