Комбуча - це газований кисло-солодкий напій, який готують на основі чаю. Основними інгредієнтами чайного гриба є дріжджі, цукор і чорний чай, а сам чайний гриб лягає в основу напою. Цей напій дуже корисний, але в магазинах продається не по низьких цінах.
Як зробити комбучу вдома, ділиться РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на допис кулінарки Дарини Дорошкевич в Instagram.
Вам обов'язково для неї потрібен чайний гриб - це основа цього напою.
Далі вам потрібно 100-150 г цукру, трьохлітрова банка та чай. Краще взяти крупнолистовий зелений чай без ароматизаторів. Чаю потрібно 1,5-2 ст. ложки.
В банку 3 літри додайте цукор, чай, залийте окропом майже повністю. Коли чай охолоне до кімнатної температури, додайте чайний гриб. Закрийте кришкою, 3-4 дні не чіпайте.
Коли напій настоїться, обовʼязково процідіть його, розлийте по пляшкам, поставте в холодильник. І водночас ви можете поставити нову порцію комбучі.
До речі, ви можете додавати у напій ягоди та інші соки.
Напій, отриманий з чайного гриба, називають еліксиром молодості через його цілющі властивості. Комбуча складається з комплексу цінних речовин:
Читайте також, як приготувати італійський еліксир довголіття.
Нагадаємо, що найстаріший чоловік у світі поділився секретом довголіття.