Мед - це не лише смачний та корисний продукт, а й справжній скарб природи, який відомий своїми антимікробними властивостями, поживним складом та приємним смаком.
РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на сайт про бджіл, бджільництво та виробництво меду BeehiveHero розповідає, як правильно зберігати мед в сотах, щоб не зникнули його якість і властивості.
Якщо ви плануєте з'їсти соти протягом кількох тижнів, підійде герметичний контейнер у коморі або навіть на кухонній полиці.
Помістіть контейнер у прохолодне, сухе місце, далеко від прямих сонячних променів та джерел тепла. Ідеальна температура зберігання становить від 10 до 21 градусів за Цельсієм. Не зберігайте соти поруч із продуктами з різким запахом, оскільки вони можуть вбирати їх.
Заморожування може допомогти зберегти якість стільників і продовжити термін їх зберігання. Воно допоможе вбити яйця воскової молі та захистити від шкідників, що є відмінним вибором для тих, хто хоче зберігати соти протягом кількох місяців або навіть довше.
Якщо ви хочете зберігати стільники протягом тривалого часу, холодильник - відмінний варіант. Однак зберігання в такому місці може прискорити процес кристалізації (хоча вживати його в їжу, як і раніше, буде абсолютно безпечно).
Ідеально підходять герметичні контейнери зі скла або харчового пластику, оскільки вони захищають соти від вологи та повітря, дозволяючи при цьому бачити їх вміст. Не використовуйте металеві контейнери, оскільки вони можуть надати меду присмаку. Перш ніж поміщати стільники всередину, переконайтеся, що контейнер чистий та сухий.
Сотовий мед широко застосовується в офіційній та народній медицині, вживається в їжу та застосовується як діючий компонент у косметологічних засобах.
Раніше ми писали, як за секунду зрозуміти, що вам продають підробку замість натурального меду.
Також читайте, чи можна їсти мед замість цукру.