Коли довго немає світла, питання зберігання м'яса стоїть гостро, як ніколи. Але вихід є і він перевірений десятиліттями, адже так робили ще наші бабусі.
Своїм способом поділився Сергій Поканевич, український шеф-кухар, бренд-шеф кількох одеських ресторанів.
Він пропонує закатати м'ясо у банки, щоб його смак, свіжість та поживність збереглися надовго.
Візьміть свинячий биток і наріжте шматками так, щоб вони максимально поміщалися в банки.
Насипте в миску улюблені спеції (наприклад, паприка, суха цибуля, сухий часник, сіль). На 1 кг свинячого м'яса потрібно приблизно 6-7 г спецій (це наш золотий стандарт). Солі – 10-12 г на 1 кг м'яса.
Киньте в кожну банку по лавровому листочку.
Обваляйте кожен шматок м'яса у спеціях та відправте у банки. Закрийте кришками, але не закручуйте.
Візьміть велику каструлю, постеліть на її дно рушник. Поставте банки в каструлю, налийте воду, не доливаючи на 1 палець до краю банки. Поставте на вогонь і томіть під кришкою на дуже маленькому вогні протягом 2 годин.
Розтопіть свинячий або яловичий жир на сковороді на дуже маленькому вогні. Поступово зливайте розтоплений жир в окремий посуд.
Зніміть з вогню баночки з м'ясом, залийте банки, накрийте кришки і щільно закрийте (закрутіть). Знову поставте банки в каструлю з водою і потримайте ще півгодини томитися на повільному вогні.
Дістаємо банки і не перевертаючи, укутуємо рушником і залишаємо так на добу.
У такий спосіб м'ясо може зберігатися протягом року.
Раніше ми писали про курячі ніжки на сковороді, смак яких може звести вас з розуму.
Також читайте, як смажити на сковороді без соняшникової олії, щоб було смачно, економно та корисно.