Капуста - овоч тендітний і зберігати довго без заквашування чи маринування її важко. Але деякі способи і хитрощі дозволять вам смакувати свіжими салатами якомога довше.
Як це правильно зробити, розповіли на каналі Дача. Сад і город.
Краще зберігаються пізні сорти, і з збиранням капусти краще почекати на початок холодів.
Перед закладкою в сховище зрізані качани на день або два залишають на повітрі або в приміщенні.
Верхнє листя рекомендується залишати, як і "ніжки" у кочанів.
Різні сорти бажано зберігати окремо.
За будь-якого способу поліпшити лежкість можна за допомогою подрібненої крейди, якою покривають качани.
І звичайно ж, зберігати можна лише міцні, без слідів гнилі овочі.
Раніше ми писали, як підготувати кімнатні рослини до зими.
Також читайте, як зберігати капусту взимку.