Часом буває так, що під час приготування сніданку або вечері у вас залишається половинка авокадо. І якщо зберегти цільний плід не важко, то у такому випадку він може швидко потемнішати та зіпсуватися.
Як зберегти половинку авокадо, аби воно якомога довше залишалося свіжим, розповідає РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на Daily Express.
Розрізані плоди псуються набагато швидше. В першу чергу "страждає" зовнішній вигляд м'якоті на розрізаній половинці. Вона стає темною та коричневою, а також трохи змінює смак.
Як виявилося, такі плоди ще можна їсти. Але наступного разу спробуйте зберегти авокадо, аби воно не стало гірким та темним. Це дуже просто.
Чи потрібно діставати кісточку з авокадо (фото: freepik.com)
Шеф-кухар Трейсі Вайнтрауб пояснив, що авокадо стає коричневим, коли його м'якоть контактує з киснем. Коли плід не захищено від повітря, починає відбуватися хімічна реакція. Авокадо виробляє меланін.
Щоб запобігти окисленню та потемнінню, спробуйте змастити авокадо оливковою олією.За словами шеф-кухаря, це створить "масляний бар'єр", який вбереже м'якоть від потемніння.
До того ж половинку авокадо потрібно зберігати у герметичному контейнері. Тоді ви зможете покласти його у холодильник та не хвилюватися, що він зіпсується.
Завдяки цьому лайфхаку з олією та контейнером авокадо може залишатися свіжим у холодильнику до чотирьох днів. Також експерт пояснив, чи потрібно виймати кісточку з авокадо. Як виявилося, це ніяк не впливає на термін зберігання плода.
Нагадаємо, раніше ми вже розповідали, навіщо класти лавровий лист під подушку та у ванній.
Також вже стало відомо, як зробити авокадо стиглим і смачним, якщо купили незріле.