Картоплю дуже часто уникають у здорових дієтах через високий вміст крохмалю. Але це робити зовсім не потрібно. Є унікальний спосіб її приготування, який принесе користь для здоров’я.
Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на Daily Express.
Ті, хто збирається схуднути або ведуть здоровий спосіб життя, часто сприймають крохмалистий овоч із підозрою, особливо через його нездорові варіації у вигляді картоплі фрі, чіпсів та інших страв.
Однак якщо ви просто зміните спосіб приготування цього овоча - він стане здоровою їжею. Про це повідомила у подкасті лікар-дієтолог Ніту Баджекал.
"Я хочу, щоб люди їли крохмалисті овочі, наприклад картоплю зі шкіркою. Картопля є чудовим джерелом енергії та допомагає залишатися ситими", - сказала експерт.
В ідеалі вам треба зварити картоплю, покласти її в холодильник, а потім розігріти.
"Це збільшує резистентний крохмаль, і коли ви збільшуєте резистентний крохмаль, рівень цукру в крові не підвищується. Я також хочу, щоб ви їли солодку картоплю, батат та інші бульби", - додала дієтолог.
Доктор Баджекал радить вживати різноманітну їжу, особливо для тих, хто має гормональні проблеми або захворювання.Також вона заоохочує людей переходити на рослинну дієту.
У плані прийняття будь-якої нової дієти чи способу життя медик застерігає від різких змін. Натомість вона запропонувала період від трьох до шести місяців для поступового та здорового переходу.
Нагадаємо, що дієтолог розказав, як харчуватися в кожне десятиліття життя.
Раніше ми писали про три дешеві продукти з супермаркету, які сприяють довгому життю.