Якщо гості на порозі, а ваша коронна страва пересолена, не засмучуйтесь. Вихід є, він дуже простий і коштує копійки.
Як врятувати страву - читайте нижче в матеріалі Styler.
Почистіть одну картоплину і покладіть її в центр страви. Вам знадобиться саме сира картопля. Овоч швидко вбере в себе зайву сіль.
Якщо пересолили суп, спробуйте додати води. Або ж злийте частину бульйону і долийте замість нього несолоний бульйон або ж воду.
Ще один варіант - вбити в суп сирий білок. Розмішайте його, а потім дістаньте шумівкою. Білок витягне на себе частину солі.
У пересолений суп можна також додати рис. Його треба загорнути в марлю і опустити в каструлю на 15 хвилин. Потім марлю з крупою можна вийняти. Рис можна потім з'їсти як гарнір.
Кашу можна врятувати, зваривши окрему порцію без солі і потім все змішавши. Також можна додати в страву несолоні обсмажені овочі, гриби або м'ясо.
В пересолене м'ясо або овочі (якщо дозволяє рецептура) можна додати лимонний сік, томатну пасту або помідори, цукор, мед.
Раніше ми писали про кулінарний секрет, який зробить фарш, ніжним і соковитим.
Також читайте, навіщо класти цибулю в морозильну камеру.