Дуже часто сухофрукти при виготовленні обробляють хімічними речовинами, для привабливого вигляду та захисту від комах. Внаслідок цього можливі проблеми з мікрофлорою кишечника. Однак є дієві способи, як обрати хороші сухофрукти.
Про те, як обрати сухофрукти, щоб не нашкодити здоров'ю, розповіла нутриціолог Марія Повниця у своєму Instagram.
Занадто яскравий колір сухофруктів свідчить про хімічну обробку. Зате якісні сухофрукти дуже часто мають непривабливий вигляд, вони темні та зморщені.
У якісних сухофруктів має бути природній запах, не інакше.Продукт з різким запахом бензину чи будь-яким іншим, краще не брати.
Фініки краще взяти з кісточками, а родзинки та чорнослив з плодоніжками. Таким чином плоди зберігають свої корисні властивості. Також важливо звертати увагу на те, щоб ягідки родзинок між собою не злипались.
У магазині краще брати сухофрукти у прозорому пакуванні, тоді можна відразу оцінити колір та блиск.
Сухофрукти вважаються натуральним джерелом вітамінів і мікроелементів в будь-який час року. Вони містять вітаміни А і групи B, високу концентрацію глюкози, фруктози, клітковину, магній, кальцій. Такий хімічний склад робить їх надзвичайно корисними для здоров’я серцево-судинної та центральної нервової системи, допомагає поліпшити стан нігтів, волосся і кісток, стимулює роботу кишечника.
Раніше пояснювали, як вибрати дійсно якісний і корисний хліб.
Також читайте, як вибрати якісну та нешкідливу ковбасу, не відходячи від прилавка.