Як вибрати якісні та корисні макарони: поради нутриціолога
Макарони - продукт, який є в раціоні кожної людини. Багато людей вважають їх шкідливими для здоров'я. Проте, щоб вибрати дійсно корисні та якісні макарони, потрібно знати декілька нюансів.
Як вибрати якісні макарони, розповіла нутриціолог Оксана Шкіль у своєму Instagram.
Склад продукту
За словами нутриціолога, дуже важливо, з якого з борошна виготовлені макарони. Від цього залежить харчова цінність макаронних виробів і те, отримаємо в результаті їх вживання - користь чи зайві кілограми.
Насправді в складі продукту має бути всього два інгредієнти - борошно з твердих сортів пшениці цільнозернове (обойне) та вода.
Краще не обирати макарони, в складі яких борошно пшеничне вищого/ першого/ другого сорту.
Однак можна брати продукт на етикетці якого написано "борошно з твердих сортів пшениці", "семола/крупка" (схожа на манку), "борошно з твердих сортів пшениці цільнозернове" чи "борошно з твердих сортів пшениці другого помелу".
Поживна цінність
Кількість білка на 100 г макаронів має бути не менше 11 грам. Насправді чим більше білка в макаронах, тим краще.
Зовнішній вигляд продукту
Дуже часто на макаронах є крапочки. Якщо вкраплення темні або темно-жовті, значить макарони якісні, якщо ж білого кольору, то це може свідчити про використання неякісного борошна або порушення технологічного процесу.
На дотик макарони мають бути гладенькими, але й допускається незначна шорсткість.
Також продукт має бути цілісним, мається на увазі, що макарони не мають бути поламаними, в інакшому випадку цей продукт неякісний.
Раніше ми писали про те, як вибрати корисну піцу.
Також читайте, які види хліба вважаються найкориснішими для здоров'я.