У магазині можна купити різноманітну овочеву консервацію. Зокрема, коли немає можливості готувати зі свіжих продуктів, варто знати як обрати якісну та безпечну консерву, щоб не отруїтися.
Про те, як обрати якісні овочеві консерви в магазині написала дієтолог Галина Сеник у своєму Instagram.
Перш ніж купувати овочеві консерви, потрібно звертати увагу, щоб продукт був виготовлений в Україні. За словами дієтолога, вони дешевші ніж імпортні та смачніші.
Візьміть банк горошку та кукурудзи та добре потрусіть. Якщо зерна стукають об стінки банки, отже там більше води ніж продукту.
Найкраще купувати овочеві консерви в той період, коли ці овочі дозрівають в природі. Також варто звернути увагу на термін придатності консерви, щоб не купити прострочений продукт. А це своєю чергою допоможе уникнути отруєння.
За стандартами ДСТУ в консервах повинні міститися лише овочі, спеції, зелень та вода. Тому варто купувати якісні консерви зі зрозумілим та простим складом.
Раніше ми розповідали, яка риба небезпечна для здоров'я.
Також ми пояснювали, як перевірити свіжість м'яса, не відходячи від вітрини.