Морозиво - це улюблений десерт дорослих та дітей, який тане у роті та завжди радує. Однак не всі види ласощів корисні для здоров'я та позитивно впливають на організм.
Про те, як вибрати якісне та безпечне морозиво, розповіла імунолог Даша Литовченко у своєму Instagram.
За словами експертки, чим менше наповнювачів та різних смакових добавок, тим краще. Вона рекомендує обирати білий пломбір.
За вмістом жиру морозиво ділять на:
Експерт зі здорового способу життя наголошує, що чим морозиво жирніше, тим краще воно на смак.
Також варто звернути увагу на склад, і допоможуть тут Державні стандарти України (ДСТУ).
ДСТУ 4733: 2007 - морозиво молочне, вершкове, пломбір. Таке морозиво, виготовлене виключно з молока та продуктів його переробки. Цей десерт буде цілком безпечний для здоров'я.
ДСТУ 4735: 2007 - морозиво з комбінованим складом сировини. Ось тут може вже бути заміна молочної сировини на рослинні жири - кокосову та пальмову олії). Кокосову олію багато обробляють - гарячий віджим та рафінування, що вбиває поживні речовини. Таке морозиво краще не купувати.
Також дуже часто в різні глазурі для десерту зазвичай щось додають - рослинні жири і т. д. Тому найкращий варіант це купувати пломбір на вагу і додавати туди самостійно ягоди, фрукти.
Зверніть увагу, що ДСТУ 4733 відноситься лише до пломбіру, а стаканчик може мати рослинні жири.
Як вибрати морозиво (фото: instagram.com/dasha_immunotalks)
Раніше ми писали, що станеться з вашим організмом, якщо щодня їсти морозиво.
Також читайте, які продукти не варто вживати влітку.