Іноді картоплю потрібно зварити дуже швидко - немає часу на приготування або умови похідно-польові. І в таких випадках вам знадобляться рекомендації, як приготувати картоплю максимально швидко.
Які способи вам дозволять отримати відварену картоплю буквально за 15-20 хвилин - читайте в матеріалі нижче.
Картоплю потрібно очистити від шкірки, ретельно вимити та нарізати дрібними кубиками. Потім залити в каструлі водою так, щоб вона ледве вкривала овочі. Якщо є можливість – залийте гарячою водою.
Як тільки вода закипить - додайте шматочок вершкового масла і трохи солі. Потім зменште вогонь і накрийте кришкою каструлю. Через 10-15 хвилин картопля буде готова. Плівка з масла дозволить прискорити процес.
Помийте картоплю і складіть у каструлю. Залийте гарячою водою так, щоб вона повністю покривала овочі. Закрийте кришкою та доведіть до кипіння. Додайте сіль. Потім зменшіть вогонь і дайте поваритись овочам 15-20 хвилин. Перевірте готовність зубочисткою чи вилкою.
Візьміть кілька картоплин приблизно одного розміру. Вмочіть у рослинну олію і проткніть зубочистками так, щоб зробити ніжки. Поставте картоплини в глибоку тарілку і налийте трохи води на дно. Поставте в мікрохвильову піч на 5 хвилин на повну потужність.
Ще один варіант: у скляний посуд налийте трохи води, складіть очищену та порізану картоплю. Поставте на 7-10 хвилин у мікрохвильову піч.
Ще один зручний та швидкий спосіб – зварити овочі у мультиварці. Там можна виставити режим "варіння" або ж за допомогою спеціальної підставки зробити картоплю на пару.
Важливий нюанс – додайте в будь-якому режимі гарячу воду, а не холодну, а таймери ставте на 10 хвилин. Це дозволить вже за 20 хвилин отримати готову картоплю.
До речі, раніше ми писали про те, як швидко зварити буряк.
Також ми розповідали про те, як можна швидко зварити моркву для салатів.