Гороховий суп і пюре - одні з улюблених страв у багатьох українців. Однак у деяких кулінарів є проблема з перетворенням гороху на м'яку консистенцію. У хід йдуть різні лайфхаки – від попереднього замочування на ніч до використання соди.
Однак є прості способи, які допоможуть приготувати смачну страву дуже швидко. Які саме – читайте у матеріалі нижче.
Перед варінням горох необхідно добре промити. Далі дуже важливо, щоб при закипанні вода в каструлі була на одному рівні з горохом або ледве покривала його.
Зменшуємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою і варимо близько 15 хвилин. Коли частина води випарується, вливаємо в каструлю крижану воду. Води повинно бути рівно стільки, щоби вона просто покрила горох.
Варимо ще 15 хвилин під закритою кришкою, а потім знову додаємо трохи крижаної. Процедуру можна повторити ще кілька разів – до повного розм'якшення гороху.
На дві склянки гороху вам знадобиться тричі долити воду. Загалом на варіння гороху до консистенції пюре у вас піде близько години. Найважливіше - щоразу вода має ледве покривати горох у каструлі.
Коли доливатимете воду втретє, разом з водою додайте в каструлю очищену і порізану крупними шматками картоплю. Поки картопля з горохом варитиметься, обсмажте на сковороді цибулю.
Потім дістаньте з каструлі картоплю, розімніть її виделкою і знову відправляйте в суп. Потім добре перемішайте, додайте цибулю, спеції, сіль і востаннє додайте трохи води. Через 15 хвилин ваша страва буде готовою.
До речі, раніше ми писали про те, якими дешевшими продуктами можна замінити курячі грудки.
А ще розповідали про те, як швидко відварити буряк та які інгредієнти йому дозволяють довго не псуватися.
Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна - www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.