Тертий сир часто входить до складу інгредієнтів різних страв. Звичайно, зараз можна купити натертий сир майже в кожному супермаркеті. Однак кулінари воліють використовувати саме той сир, який щойно натерли - так страва буде значно смачнішою та ароматнішою.
Як можна швидко натерти навіть найтвердіший сир, а також, що може замінити тертку на кухні – читайте у матеріалі нижче.
Швидкість та легкість цього процесу залежить від кількох речей – від гостроти вашої кухонної терки та від твердості сиру. Деколи підсохлий шматочок стає настільки твердим, що зробити з нього стружку здається неможливим.
Але є дуже простий лайфхак – змастіть тертку соняшниковою олією чи вершковим маслом. Це дозволить сиру швидко і легко ковзати терткою і процес стане набагато легше.
Якщо олії під руками немає, то візьміть будь-який кулінарний жир або змочіть тертку теплою кип'яченою водою.
Ще один корисний лайфхак, який стане в пригоді для натирання м'яких сортів сиру або плавленого сирку - помістіть продукт у морозильну камеру на 10-15 хвилин. А потім – натирайте.
А тепер ускладнимо завдання й у вас під руками немає тертки. Не варто засмучуватися, тому що отримати сирну стружку можна й іншими способами.
Блендер. Наріжте шматочками сир, перебийте у блендері. Для більшості страв такий розмір стружок буде якраз.
М'ясорубка. Трохи довше і клопітніше, але якщо під руками більше нічого немає - використовуйте м'ясорубку.
Звичайний ніж. Він має бути гострим, щоб ви могли нарізати дуже тонкі смужки сиру. А потім ці смужки можна покришити ножем чи руками, якщо сир досить сухий.
До речі, раніше ми писали про те, як приготувати брауні без борошна та олії.
А ще розповідали про те, як зробити курячі відбивні неймовірно смачними.