Яйце пашот - це особлива техніка приготування яйця, коли білок відварюється, а жовток стає рідким і кремоподібним. На смак таке яйце нічим не відрізняється, проте додає навіть звичайній страві нотки вишуканості та елегантності.
Як самостійно зварити яйце пашот - читайте нижче в матеріалі Styler.
Візьміть свіжі яйця з холодильника. За словами кулінара, саме свіжість яєць впливає на те, яким вийде пашот. Налийте в каструлю необхідну кількість води та доведіть її до кипіння.
Зверніть увагу, що вода, в якій вариться яйце, не повинна кипіти, а тільки перебувати на межі кипіння.
Багато господинь люблять додавати оцет для того, щоб краще згорнувся білок. Без нього також цілком можна обійтися. Вінчиком або великою ложкою зробіть в каструлі невелику воронку та вилийте розбите яйце в центр.
Продовжуйте помішувати воду ложкою, щоб яйце не прилипло до дна каструлі. Варіть яйце протягом 2 хвилин. Потім обережно витягніть його з води та дайте охолонути.
Якщо ви готуєте яйце пашот вперше, у вас не відразу може вийти все ідеально. Тому краще потренуватися на простіших способах, наприклад, у плівці.
Для цього так само поставте на вогонь каструлю з водою і доведіть до кипіння, потім трохи зменште вогонь. Великий шматок харчової плівки змастіть з одного боку олією. Далі розбийте яйце на змащену сторону плівки та згорніть її в мішечок.
Щоб конструкція точно трималася, зав'яжіть її ниткою або на вузол. Опустіть мішечок з яйцем у воду та варіть протягом 3 хвилин.
Цей спосіб вважають найпростішим, адже для нього потрібен лише правильний посуд і мікрохвильовка, звісно.
Візьміть глибоку миску. Обов'язково перевірте, чи можна її гріти в мікрохвильовці. Налийте в посудину води до половини. Додайте дрібку солі та за бажанням столову ложку оцту.
Далі зробіть у воді вир та розбийте туди яйце. Відразу поставте в мікрохвильовку на 1 хвилину при потужності 800 Вт. Смачного!
Раніше ми розповідали, чи можна вживати яйця зі згустками крові.
Читайте також, навіщо натирати яйця олією перед тим, як класти в холодильник.