Ковбаса - дуже частий гість на столі. Тому до вибору потрібно підходити уважно, щоб продукт був якісним і мав хороший склад. Особливо обережними потрібно бути під час купівлі домашньої ковбаси.
Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на сайт Держпродспоживслужби.
Під час купівлі ковбаси варто звернути увагу на упаковку. Там повинна міститись певна інформація, а саме:
Під час купівлі продукту варто звернути увагу на такі деталі:
Важливим є санітарні умови під час приготування саме домашньої ковбаси. Досить часто навіть у м’ясних стравах промислового виробництва спеціалісти знаходять патогенну мікрофлору.
Бактеріологічні дослідження є обов'язковими для всіх продуктів перед вживанням у їжу. Такі мікроорганізми - загроза для здоров’я людини. У кращому випадку можна обмежитись шлунково-кишковими захворюваннями.
Категорично не рекомендується брати ковбасу, яка має такі ознаки:
Раніше ми повідомляли, які речовини перетворюють ковбасу на "отруту".
Також ми писали, як швидко очистити ковбасу чи сосиски від шкірки.