Як приготувати пухкі булочки на сковороді: найкращий рецепт за 5 хвилин без духовки
Булочки популярні у всьому світі, і вони універсальні – їх можна використовувати замість хліба, подавати до різних страв, робити з них бутерброди або використовувати для перекушування. Існує простий рецепт із кількох інгредієнтів, і вам навіть не знадобиться духовка.
Як приготувати прості булочки на сковороді за 5 хвилин, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) із посиланням на Cookist.
Що вам знадобиться:
Молоко - 235 мл (1 чашка)
Цукор - 1 ч. ложка
Сіль – 1,5 ч. ложки
Вода - 245 мл
Борошно - 600 г
Олія - 50 г
Сухі дріжджі - 10 г
Оливкова олія (або звичайна) – 4 ст. ложки
Часник - 1 зубчик
Будь-яка зелень
Як приготувати булочки на сковороді
У великій мисці змішайте молоко, воду, цукор, дріжджі та олію. Додайте сіль і починайте додавати борошно. Змішайте всі інгредієнти та замісіть однорідне тісто. Накрийте чистим рушником кухонним і залиште на 1 годину, щоб тісто піднялося.
Розділіть тісто на 16 частин. З кожної частини сформуйте кульки та дайте піднятися протягом 30 хвилин.
Злегка розкотіть кульки до стану коржів та обсмажте на розігрітій сковороді. Змішайте масло з часником і зеленню і змастіть цією сумішшю кожну булочку.
Смачні булочки на сковороді (скриншот)
Секрети з приготування булочок
- Для надання текстури та смаку посипте булочки крупною морською сіллю після того, як змастите їх олією.
- Використовуйте для випікання хлібне борошно з високим вмістом білка, щоб отримати кращу текстуру та смак.
- Для смаження візьміть сковороду із товстим дном. Це допоможе булочкам краще пропікатися усередині.
- Товщина булочок визначає текстуру. Більш тонкі булочки будуть хрусткішими, а товстішими - повітряними.
- Зберігайте булочки у герметичному контейнері (при кімнатній температурі) до 2 днів.
- Такі булочки можна навіть заморозити - у пакетах із застібками чи герметичному контейнері та зберігати до 2 місяців. Дайте їм потім трохи розтанути та розігрійте в мікрохвильовій печі. Змастіть олією та зеленню перед подачею.
Раніше ми розповідали про те, як приготувати пиріг з квасолею та сиром.
А ще писали про рецепт дієтичних котлет із сочевиці.