Як приготувати яловичину, щоб вона не була жорсткою: не повторюйте ці помилки

Багато людей відмовляються від яловичини, тому що вона часто виходить неапетитною. Однак проблема не в м'ясі, а в неправильному приготуванні.
Про помилки в приготуванні яловичини розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на польське видання Onet.
Які найбільша помилка в приготуванні яловичини
Яловичина, відома своїм благородством і багатством смаку, є справжнім делікатесом на столах любителів м'ясних страв. Крім цього, яловичину цінують за інтенсивний червоний колір і багатство поживних речовин, є джерелом білка, вітамінів і мінералів, таких як фосфор, залізо і цинк.
Зазвичай, щоб зробити страву з яловичини соковитою, попередньо м'ясо маринують. Втім, хоча маринування - це ключовий момент, на цьому обробка яловичини для ідеальної страви не закінчується.
Щоб яловичина була соковитою та ніжною, але водночас отримала ідеальну текстуру, необхідно звертати увагу на зовнішній вигляд м'яса.
Запорука успіху в приготуванні яловичини - вибір м'яса світло-червоного кольору зі світло-кремовим жиром і правильна термічна обробка. А от темно-червоного м'яса з жовто-коричневим жиром варто уникати - це ознака того, що шматок походить від старих тварин, тому буде жорсткішим навіть після правильного приготування.
Як правильно приготувати яловичину
Досвідчені кухарі мають власні методи приготування ідеальної яловичини. Всупереч, здавалося б складній обробці жорсткого м'яса, це доволі проста процедура.
Щоб яловичина ніколи не була пересушеною і жорсткою, достатньо трьох кроків. Маринування з додаванням оцту, лимонного соку або спирту - перший крок до ідеального м'яса.
Другий - це правильне нарізання м'яса. Пам'ятайте, що завжди потрібно розрізати яловичину поперек волокон. Використання гострого ножа тут є не менш важливим.
Третій - тривале обсмажування при помірній температурі. Тільки так можна отримати з яловичини все найкраще. При смаженні на високій температурі варто скорочувати час обробки, щоб яловичина не втратила свою ніжність.
Раніше ми розповідали про те, який трюк допоможе зробити вівсяну кашу смачнішою.
Читайте також, який один інгредієнт зробить пюре ідеальним.