Кутя з перловки - це традиційна українська страва, яка готується на Святвечір. Вона символізує достаток і родючість. Але не усі знають, як приготувати кутю з перловки, аби вона була смачною та не сухою.
РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на сайт кулінара Євгена Клопотенка розповідає про рецепт куті з булгуру та журавлини, який вам точно сподобається.
Для приготування вам знадобляться такі продукти:
Почнемо приготування. Для початку промийте крупу, залийте її 1-1,5 літрами води та залиште на ніч. Каша має набухнути під кришкою та в умовах кімнатної температури.
Якщо ж у вас немає часу та ви не хочете замочувати перловку, просто поставте її на вогонь, а коли вона закипить, дайте їй "протомитися" протягом 40 хвилин.
Промийте мак, а потім залийте його окропом і залиште на 30 хвилин. Потім перебийте його у блендері. Волоські горіхи потрібно підсушити у духовці та нарізати шматочками.
Потім можете починати усе змішувати. Викладайте перловку у глибоку миску, додавайте туди перебитий мак, горіхи, родзинки та сушену журавлину. Усе це потрібно заправити медом та соком лимона. Не забувайте усе ретельно перемішати. Вже за 30 хвилин (цей час потрібен, аби кутя настоялася) ви зможете подавати смачну страву.
Нагадаємо, раніше ми вже розповідали, яка закуска "задобрить" Зеленого Дракона, цей простий та дуже смачний рецепт рулетиків з риби та огірка усім сподобається.
Також вже стало відомо, як варити кутю в мультиварці.