Як приготувати ідеальну глазур для паски: найголовніші секрети
![Як приготувати ідеальну глазур для паски: найголовніші секрети](https://www.rbc.ua/static/img/_/_/____41640_650x410.jpg)
Незабаром кухні наповняться ароматом великодньої випічки. І багатьох кулінарів буде хвилювати питання - як же зробити глазур для паски ідеальною, щоб вона не обсипалася, не тріскалася і виглядала на випічці рівно і красиво.
Як приготувати ідеальну глазур для паски - читайте у матеріалі Styler нижче.
Важливі секрети приготування глазурі
- Беріть цукрову пудру, а не цукор-пісок
- Щоб глазур трималася і не стікала - збивайте її до консистенції сметани
- Якщо глазур вийшла дуже рідкою – додайте столову ложку пудри. Якщо дуже густа – чайну ложку молока чи води.
- Щоб глазур була товста і міцна, наносите її шарами – перший, дайте йому застигнути, потім наносите другий.
- Наносьте глазур тільки на охолоджену паску. Збивайте безпосередньо перед нанесенням.
- Для білкової глазурі яйця мають бути охолоджені, а міксер – сухим.
- Нанести глазур рівно можна двома способами - силіконовим пензликом або занурити паску в глазур.
- Щоб глазур була яскравішою - додайте харчові барвники.
- Паску з шоколадною глазур'ю потрібно поставити в холодильник – для застигання.
- Яйця для білкової глазурі мають бути лише свіжі.
- Продукти, які ви додаєте до білків, потрібно просіяти через сито – це позбавить грудок.
- За старих часів саму ідеальну глазур робили без міксера - розтирали ложкою всі інгредієнти до утворення однорідної консистенції. Так глазур буде еластичною і не потріскається.
- Якщо ви використовуєте міксер – збивайте на повільних обертах.
Рецепти глазурі
Варіант 1
- Білок одного яйця
- Цукрова пудра – 200 г
- Кукурудзяний або картопляний крохмаль
- Лимонний сік – половину чайної ложки
Варіант 2
- Сухе молоко – 4 ст. ложки
- Згущене молоко - 6 ст. ложок
- Лимонний сік – 2 ч. ложки
Змішайте всі інгредієнти, нанесіть на паску та поставте на ніч у холодильник.
Варіант 3
- Чорний шоколад - 100 г
- Рослинна олія – 1 ст. ложка
Розтопіть шоколад на водяній бані чи мікрохвильовій печі. Перемішайте зіз масломмастилом. Нанесіть на паску і поставте в холодильник.
До речі, раніше ми писали про те, які помилки при випіканні паски можуть все зіпсувати.
А ще розповідали про те, як спекти паску за традиційним "бабусиним рецептом".