Гарбузове пюре є основою для багатьох осінніх страв. Приготувати його легко, проте аби вийшло дійсно смачним, потрібно правильно вибрати сорт плодів та підсилити смак ароматними травами.
Секретами приготування ідеального пюре поділився ресторатор і суддя шоу МастерШефа Володимир Ярославський.
"Я придбав звичайний сорт - ромашку, але готуйте з будь-якого. Усі вони різні, мають свій смак і аромат, але нагадую - раджу куштувати перед готуванням. Якщо гарбуз не смачний, то краще не готуйте. Я вибираю ще й за кольором - чим він насиченіший, тим смачніше", - написав кулінар.
"Таке пюре - це неперевершена база для приготування крутих страв із гарбуза за моїми рецептами або за вашими фантазіями", - додав Ярославський.
Як приготувати:
Пюре можна використовувати для супів, кремів, як гарнір або частина сніданку. Також воно підійде для гарбузової запіканки й тирамісу. Зберігати пюре можна у холодильнику протягом 4-5 днів.
Володимир Ярославський для пюре гарбуз запікає з чебрецем і розмарином (фото: instagram.com/ yaroslavskyi_vova)
Раніше учасник МастерШеф поділився рецептом найсмачнішої цвітної капусти під сирним соусом.
Також ми розповідали, як приготувати дорогий сир Маскарпоне вдома без зайвих витрат.