Сир Маскарпоне використовують у різних вишуканих стравах, як десерт тірамісу, наприклад. Через використання особливо виготовлених вершків він досить дорого коштує в магазинах.
А якщо продукт імпортний, то ціна аж занадто захмарна. Але такий сир можна зробити й самостійно.
Рецептом домашнього Маскарпоне діляться на сторінці "Смачні домашні рецепти" в Instagram.
Для приготування вам знадобляться прості інгредієнти:
З'єднайте всі інгредієнти в каструлі, перемішайте до однорідності та відправляйте на вогонь. Суміш потрібно підігріти до температури 60 градусів. Виміряти її можна за допомогою спеціального градусника.
Якщо такого приладу у вас немає, зробити це можна приблизно або нехай рідина почне трохи закипати. Але ні в якому разі не доводьте повністю до кипіння, це буде далеко за потрібних 60 градусів.
Наступним кроком зробіть конструкцію з миски, друшляку та марлі або іншої м'якої тканини. У неї виливаємо сметанну суміш і відправляємо в холодильник на 5-6 годин.
За цей час інгредієнти обміняються смаками та будуть чудово пасувати до ваших тостів з авокадо чи інших улюблених страв. Смачного!
Раніше ми ділилися секретами приготування дороговартісних тахіні та хумусу в домашніх умовах.
А ще розповідали про сирники, які завжди у всіх вдаються. Ви зобов'язані їх спробувати!