Майонез часто використовують як соус для різноманітних страв та як заправку для салатів, особливо в новорічний період.
РБК-Україна (проєкт Styler) зібрало рецепти домашнього майонезу на різний смак для ваших салатів і свят на Новий рік.
Інгредієнти:
Як готувати:
Покладіть жовтки та гірчицю в миску. Візьміть вінчик і починайте збивати інгредієнти. Щоб миска не рухалася по поверхні, обгорніть її складеним в трубочку рушником.
Додайте сік лимона, дрібку солі та добре збийте суміш. Вона повинна стати однорідною. Тонкою цівкою влийте соняшникову олію, постійно збиваючи.
Коли залишаться останні краплі олії й ви додасте її до соусу, добре розмішавши, майонез буде готовий.
Домашній майонез від Євгена Клопотенка (фото: klopotenko.com/majonez)
Інгредієнти:
Як готувати:
З'єднайте всі інгредієнти в одному посуді за допомогою блендера. Перед приготування обов'язково дістаньте їх з холодильника та дайте нагрітися до кімнатної температури.
Перші кілька секунд не відривайте блендер від дна, а далі рухати вверх-вниз до моменту, поки майонез стане густий.
Крім основних інгредієнтів ви також можете додати спеції до смаку.
Інгредієнти:
Як готувати:
Злийте розсіл, додайте туди перець, сіль та гірчицю. Збийте все блендером до однорідності. Після цього перемішайте ложкою, дістаючи до самого дна.
Далі влийте потроху олію, злегка перемішайте та знову збийте.
У результаті у вас вийде приблизно одна мірна склянка майонезу. Він трохи рідший, ніж звичайний, проте на смак нічим не відрізняться.
Як приготувати домашній майонез (ілюстративне фото: Freepik)
Інгредієнти:
Як готувати:
Молоко кімнатної температури потрібно влити в чашу для блендера. Додайте туди соняшникову олію і збивайте блендером, доки утвориться густа емульсія.
До готової суміші варто також додати сіль, цукор, гірчицю, сік лимона і збити ще протягом п'яти секунд.
До речі, ми ділилися рецептом майонезу за три хвилини від переможця "Мастер Шеф".
Читайте також, які інгредієнти додати до оселедця під шубою, щоб зробити смак нестандартним.
А ще ми розповідали про давні українські страви, які потрібно приготувати на Новий рік.